Marian Korving

Over mijn werk

Inspiratie voor mijn werk haal ik uit mijn directe omgeving in het noordoosten van Friesland. De prachtige natuur van het werelderfgoed de Waddenzee en het Lauwersmeer is mijn inspiratie. Elke dag ga ik de natuur in met de hond of om hard te lopen. Heerlijke momenten om ideeën op te doen.

Mijn hele leven maak ik dingen met de meest uiteenlopende materialen, maar vooral handwerken trekt mijn aandacht. Oude handwerk technieken nieuw leven inblazen is mijn passie. Macramé, weven, smyrna en Rya knoopwerk zijn prachtige technieken die te weinig aandacht krijgen. Het leren van deze technieken als autodidact en deze naar de huidige tijd vertalen is mijn passie. Deze technieken levend houden door workshops en cursussen te organiseren geeft mij nieuwe inzichten en voldoening.

In mijn vrije werk experimenteer ik met garens en touw, de mogelijkheden zijn oneindig. Een idee vormt zich organisch met het op en afgaan van het tij naar een concreet werk. Dit idee vang ik in een schets, maar vaak laat ik het creatieve proces “gewoon” gaan.

Voor werken in opdracht is het ontwerpproces vooraf belangrijk. Ik verwerk de wensen, maten en materialen van de opdrachtgever in een ontwerp. Mijn communicatiemiddel is een tekening van het ontwerp. Hiermee neem ik de opdrachtgever mee in het ontwerp- en maakproces.

Creëren met garens met uw wensen als uitgangspunt, dat is mijn passie.

Een klein overzicht van mijn werk:

In Juli 2017 stond er werk van mij in de Libelle Living! Hieronder kun je de artikelen zien in de Libelle Living!
2017_7 living DIY macramee_56-57